COMUNICAT DE PRESĂ

Cursuri internaționale ISWA

 

Pentru prima dată în România:
Cursuri internaționale ISWA de perfecționare în domeniul managementului deșeurilor.


În perioada 25 - 27 mai 2016 a avut loc la București prima serie de cursuri internaționale ISWA de perfecționare în domeniul managementului deșeurilor.
În urma solicitărilor repetate ale Rețelei ISWA de Dezvoltare Regională pentru Europa de Est, Orientul Apropiat și zona Mediteraneană (Bosnia și Herțegovina, Croația, Grecia, Macedonia, Moldova, Israel, România, Serbia, Turcia și Ungaria) și ale A.R.M.D. , conducerea ISWA a aprobat ca începând cu acest an să se organizeze și în România cursuri de perfecționare și certificare pentru experți internaționali în managementul deșeurilor.
Certificarea se face pe baza realizărilor profesionale și a experienței practice de lucru în domeniul managementului deșeurilor și se acordă pentru patru nivele: internațional; avansat; intermediar; tehnic.

Obiectivele Programului de perfecționare și certificare sunt:
- Perfecționarea specialiștilor naționali pentru a se ajunge la un sistem comun și unitar de management al deșeurilor la nivelul național și internațional;
- Recunoașterea internațională a calificării în domeniul managementului integrat al deșeurilor al specialiștilor naționali.

Nivelul de perfecționare și certificare corespunde cerințelor organizațiilor mondiale (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții, Banca Mondială, Fondul Monetar Internațional, Programul ONU pentru Mediu, etc).

A.R.M.D. va organiza și alte serii de cursuri în țară la cererea membrilor asociației.