COMUNICAT DE PRESĂ

CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ 2018

 

Asociația Română pentru Managementul Deșeurilor - A.R.M.D. organizează tradiționala conferință internațională, ajunsă la cea de-a VIII-a ediție, împreună cu ISWA (International Solid Waste Association) ce va avea loc în perioada 27 - 29 iunie 2018, la Mamaia, la Hotel DEL MAR ( 4*), cu tema: „ECONOMIA CIRCULARĂ - PROVOCĂRI, ȚINTE ȘI SOLUȚII PENTRU ROMÂNIA”
Prin această conferință A.R.M.D. își propune să analizeze situația actuală din România:
  - Stadiul proiectelor realizate prin POS Mediu - analiza SMID-urilor operaționale;
  - Proiectele prin POIM - stadiul accesării;
  - Modificări de acte legislative în domeniul gestiunii deșeurilor;
  - Probleme implicate de lipsa studiilor de specialitate pentru aplicarea de noi soluții în domeniul gestiunii deșeurilor fără parcurgerea unor etape normale de implementare.
PRINCIPALELE TEME DE DEZBATERE:
  1. Situația managementului deșeurilor din România din anul 2018; probleme și soluții legislative, tehnice, financiare și sociale pentru atingerea țintelor din anul 2020 și anul 2025 și eliminarea riscurilor de infringement;
  2. Situația managementului deșeurilor la nivelul UE și a altor țări;
  3. Conceptul de economie circulară și responsabilitățile tuturor participanților la activitatea de management al deșeurilor;
  4. Soluții tehnice, economice și sociale de implementare în România a conceptului de economie circulară; soluții specifice condițiilor locale România;
  5. Prezentări ale unor societăți din România implicate în implementarea soluțiilor tehnice pentru atingerea țintelor din anul 2020 și anul 2025.
INVITAȚI DIN STRĂINĂTATE
Au confirmat deja participarea dl. Peter Hodecek, membru în board-ul FEAD (Federația Europeană pentru Managementul Deșeurilor și Servicii de Mediu), expert internațional în managementul deșeurilor și colaborator al Comisiei Europene pentru elaborarea pachetului legislativ Economia Circulară, un reprezentant al EXPRA (Alianța pentru Responsabilitatea Extinsă a Producătorului) de la Bruxelles, Jean Tilly, reprezentantul JASPERS în România și doamna Vanya Veras, Secretar General al Asociației Deșeurilor Municipale din Europa.
Vor mai participa și alți reprezentanți din industria managementului deșeurilor din unele țări din UE, membre ISWA, Turcia, Oman.
INVITAȚI DIN ROMÂNIA
Au fost invitați să participe reprezentanți ai conducerii următoarelor instituții:
Cabinetul Prim-Ministrului României
Ministerul Mediului
Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC)
Administrația Fondului pentru Mediu (AFM)
Garda Națională de Mediu
Autoritatea de Management pentru POS Mediu și POIM
Comisii de specialitate din Parlamentul României
Consilii Județene
Primării și Consilii locale
Asociații de Dezvoltare Intercomunicară
Vor mai participa reprezentați ai unor companii specializate în managementul deșeurilor (colectare, transport, reciclare, compost, depozitare) și alte organizații specializate în reciclare.

Dacă doriți să participați la conferința A.R.M.D. - ISWA, puteți să ne contactați pe office@armd.ro.